User Tools

Site Tools


parcour

Parcour

Paintracers heeft een aantal verschillende regios die elk een tweetal parcours bevatten. Er zijn in totaal 6 regios die samen dus 12 parcours hebben. De regios geven simpel aan welke parcours er aanwezig zijn. Zo heeft Circuitbos een circuit- en een bosparcours, Bosmodder een bos- en modderparcours, enzovoorts. Voor een aantal functies is het nodig om op een parcour te racen, wat een aantal implicaties in het spel heeft.

De volgende parcours worden onderscheiden:

 • Circuit: Het Circuitparcour is het snelste parcour en zeer populair. Vooral goed voor de autos met hoge level banden. Zorg wel dat je niet in de grindbak beland: schade alom!
 • Bos: Door de bossen crossen is vooral avontuurlijk. Van de natuur genieten en ook nog de snelste tijd neerzetten. Ideaal voor een tijdje vertier als er geen boomstammen op de weg liggen.
 • Modder: Alleen de sterkste wagens kunnen effectief door de modder banjeren. Dit parcour kenmerkt zich door diepe kuilen en vastlopende onderdelen. Het Modderparcour is daarmee een van de taaiste parcours. Zorg dus dat je de finish haalt.
 • Stunt: Op dit parcour gaat het om de show. Wie de beste stunts uit haalt wint de race. Goede vering en een goede uitstraling zijn hier essentieel. Je moet wel bij de les blijven en je auto niet de prak in rijden tijdens je stunts…
 • Duin: Het Duinparcour is altijd lastig. Niet alleen door de hoogteverschillen, maar ook door het losse zand, en het feit dat de weg amper staat aangegeven. Uithoudingsvermogen is hier dan ook het sleutelwoord. Let ook op drijfzand!
 • Water: Een uiterst opmerkelijk type, waar slijtages aan onderdelen hoog op kunnen lopen. Een sterke motor is hier ten zeerste aan te raden. Op dit parcour is het dan ook zaak dat je auto niet letterlijk verzuipt…

De functies: racelessen, dragraces, raceduels, kampioenschappen, worden op een parcour uitgevoerd. Dat betekent dat er een parcour gekozen moet worden waarop de activiteit uitgevoerd kan worden. Dit kan een bos-, circuit-, duin-, stunt-, modder-, of waterparcour betekenen. Wanneer er meerdere spelers in de activiteit participeren (lees: bij raceduels en kampioenschappen), dan moeten de racers zich in hetzelfde parcour bevinden om te kunnen racen.

Belangrijk bij parcours is dat spelers eigenaar hiervan kunnen worden. Vanaf de rang Ervaren Coureur is het derhalve mogelijk om parcourbaas te worden. Dit heeft grote gevolgen voor de rest van het spel. De parcourbaas kan namelijk belasting heffen. Hiermee moet elke racer die wil racen op het parcour, elke race belasting betalen. Dus ook voor racelessen en dragraces moet betaald worden. In faveure voor de spelers is het echter mogelijk om een instructeur aan te stellen. De parcourbaas geeft hiermee spelers de mogelijkheid om met racelessen veel, maar dan ook veel meer ervaring op te doen. Het spreekt voor zich dat een parcourbaas veel geld kan verdienen met het innen van de belastinggelden.

De 6 parcours hebben verschillende karaktereigenschappen. Hierdoor zijn sommige Paintpods beter op bepaalde parcours dan andere. Het is aan jou om uit te vinden welke instellingen en specificaties het beste werken voor jou selectie aan Paintpods, maar we kunnen hier wel al een tipje van de sluier geven:

 • Op het Circuitparcour is de turbo het belangrijkste onderdeel
 • Op het Bosparcour zijn de banden het belangrijkste onderdeel
 • Op het Modderparcour is de uitlaat het belangrijkste onderdeel
 • Op het Stuntparcour is de vering het belangrijkste onderdeel
 • Op het Waterparcour is de spoiler het belangrijkste onderdeel
 • Op het Duinparcour is de motor het belangrijkste onderdeel
parcour.txt · Last modified: 2018/12/17 10:28 by admin