User Tools

Site Tools


raceduel

Raceduel

Met de functie Raceduel wordt Paintracers pas echt gaaf. Deze functie wordt vrijgespeeld vanaf de rang Brokkenpiloot. Het gave aan raceduels is dat het spel interactief wordt: je racet tegen andere Paintracers. Een Raceduel is 1 tegen 1.

Je racet altijd op een parcour en de functie is elke 30 minuten beschikbaar. Elk half uur kan je dus tegen iemand anders een raceduel uitvechten, of er eentje starten. Het duel vindt plaats op het moment dat een tweede speler je uitdaging accepteert. De winnaar van het raceduel is degene die de meeste punten haalt. Het puntenaantal bepaalt tevens de hoeveelheid ervaring die je opdoet (ervaring = punten/1000).

Bij Raceduels zijn de specificaties van je Paintpod essentieel. Dit komt omdat verschillende typen Paintpods beter op bepaalde parcours zijn dan anderen. Hierbij is bijvoorbeeld een goede vering in het parcour stunt gunstiger dan een sterke motor. Op deze manier zijn Paintpods te specialiseren op de verschillende parcours.

Niet alleen je specificaties hebben invloed. Ook je geluk heeft veel invloed op de uiteindelijke uitslag van het duel. Geluk betekent niet alleen pluspunten, maar kan ook zorgen voor pech, minpunten, en als je extreem ongelukkig bent zelfs een ongeluk met veel slijtage als gevolg.

Om het verschil in kwaliteit van de Paintpods niet te groot te laten zijn, is er een klassesysteem ontwikkeld. Zo kunnen alleen Paintpods uit dezelfde klasse tegen elkaar racen. Start iemand een raceduel met een klasse 1 Paintpod, dan moet degene die het duel wil accepteren ook een klasse 1 Paintpod inzetten. Zo niet, dan moet je een nieuwe race starten met bijvoorbeeld klasse 2 of 3.

Met raceduels kan geld worden verdiend indien men de rang van Wegpiraat heeft bereikt. Vanaf Wegpiraat wordt de functie sponsors namelijk vrijgespeeld. Wanneer je raceduels op het parcour uitoefent betalen sponsors je geld uit voor het maken van reclame. Op deze manier worden raceduels zowel competitief als lucratief!

De uitslag van het raceduel is te bekijken in het racerapport. Hier staan de gegevens van de racers, de ingezette Paintpods, de puntenhoeveelheid die is behaald, de hoeveelheid geluk (of pech), en een korte samenvatting van het verloop van het raceduel. In het menu raceduel zijn deze rapporten altijd te raadplegen. Ook krijg je een ingame-bericht wanneer iemand met je heeft geduelleerd.

raceduel.txt · Last modified: 2018/11/26 13:18 by admin