User Tools

Site Tools


slijtage

Slijtage

Je Paintpods ondervinden schade wanneer je ze gebruikt voor een van de functies waar je ervaring mee op doet. Bij racelessen is dat niet het geval, maar bij dragraces, raceduels, en kampioenschappen kan dat wel zo zijn. Slijtage aan je Paintpods is natuurlijk ongewenst, omdat de prestaties en tevens ook de waarde van je Paintpods erdoor wordt aangetast. Een Paintpods met veel schade zal bij dragraces bijvoorbeeld nooit de streeftijd kunnen halen. De hoeveelheid slijtage van je Paintpods is te vinden onder het kopje garage, waar je Paintpods op de hefbrug te aanschouwen zijn.

De slijtage van je Paintpods wordt uitgedrukt in procenten (%). Wanneer je Paintpod dus 0% slijtage heeft, dan is deze in topconditie en zullen de prestaties optimaal zijn. Een Paintpod met 100% schade is daarentegen zo goed als nutteloos, en voor de meeste functies zelf onbruikbaar! Met name bij raceduels en kampioenschappen kan er flink wat slijtage aan je Paintpods aangedaan worden. Bovendien is er een kans aanwezig dat je je Paintpods total-loss rijdt.

Om de slijtage aan je Paintpods te verminderen zijn er twee opties. Enerzijds kan je proberen om zelf wat aan je Paintpods te sleutelen, door onderhoudsbeurten uit te voeren. Onder het kopje onderhoud is het mogelijk om kleine of grote onderhoudsbeurten te doen, die je schade kunnen verminderen. Let op dat het ook mogelijk is dat je door je klungeligheid méér slijtage creëert, en je prestaties alleen maar verslechteren.

De tweede optie omhelst de gang naar de werkplaats. Deze zal de slijtage van je Paintpods volledig ongedaan maken, en ze weer in topconditie brengen. Dit gebeurt echter niet gratis. De kosten van de reparatie hangen af van de sterkte van je Paintpod, en kunnen daardoor erg hoog oplopen. Maar uiteraard moet je iets overhebben voor een gloednieuwe bolide in perfecte staat!

slijtage.txt · Last modified: 2019/01/15 16:59 by admin